Esihakulomakkeen täyttäminen

Esihakulomake on sähköinen ja lähetetään opiskelijoille sähköpostiin ennen vaihtohaun alkua. Esihakulomake on (yleensä) auki lokakuun ajan. Tällöin voit siis hakea vaihtoon tulevalle vaihtokaudelle, eli seuraavasta huhtikuusta maaliskuuhun.

  • Seuraava vaihtohaku on lokakuussa 2023, jolloin haetaan vaihtoon ajalle 4/2024-3/2025. Jotta esihakulomake on voimassa, tulee hakijan maksaa vaihtomaksu haun yhteydessä.
  • Vaihtohaku on nyt käynnissä! Esihakulomakkeeseen pääset tästä.

Mikäli paikkoja jää yli, jaetaan ne jälkihaussa. Jälkihakupaikat jaetaan nopeusjärjestyksessä.

Ennen esihakulomakkeen täyttöä huomioitavaa

Yhdellä hakukerralla voi hakea enintään 5 eri kohteeseen, jotka voivat olla tutkimus- tai harjoitteluvaihtoja tai molempia. Huomioithan, että haku on sitova, joten hae vain maihin, joihin olet valmis lähtemään! Mikäli haet saman maan tutkimus- ja harjoitteluvaihtoon, mainitse hakemuksessasi, kumpi on ensisijainen hakutoiveesi.

Vaihtosäännöistä (Exchange Conditions) löytyvät jokaisen maan asettamat vaatimukset erikseen tutkimus- ja harjoitteluvaihtoon lähteville. Jotkut maat hyväksyvät esimerkiksi ainoastaan maan kieltä puhuvia, vain kliinisen vaiheen opiskelijoita (3. vsk ylöspäin) tai vastaanottavat vaihto-opiskelijoita vain tiettyjen kuukausien aikana. Luethan siis jokaisen hakemasi kohdemaan vaihtosäännöt huolella ja huomioit ne kohteita valitessasi!

Vaihtomaksun suoritus

Vaihtomaksu tulee maksaa esihakulomakkeen umpeutumisaikaan mennessä FiMSIC:n tilille FI83 8000 1601 4494 82. Viestikenttään: “3251 Haku vaihtoon 2024 + oma nimi“. Huomioithan, että esihakemuksesi tulee sitovana voimaan ja huomioidaan ainoastaan vaihtomaksun maksun jälkeen.

Huom! Mikäli vaihtomaksu maksetaan tililtä, joka ei ole vaihtoon hakijan nimissä, ilmoitathan siitä erikseen taloudenhoitajalle treasurer@fimsic.org

Mitä vaihtomaksu sisältää?

Vaihtomaksu on 380e. Maksu koostuu kahdesta osasta:

  • Majoitus ja yksi lämmin ruoka arkipäivässä vaihtojakson ajalle 350e
  • Matkaraporttiraha, joka palautetaan, mikäli palautat matkaraportin 2kk kuluessa vaihdon päättymisestä 30e.

Vaihtomaksu sisältää majoituksen kohdemaan hankkimassa asunnossa, yhden ruoan per klinikka-/projektipäivä, ohjauksen klinikassa tai tutkimusryhmässä sekä maasta ja kaupungista riippuen sosiaalista ohjelmaa vaihtosääntöjen mukaisesti. Henkilökohtaiset kulut ja matkustus kohdemaahan maksetaan itse.

Vaihtomaksun palautus

Vaihtomaksu palautetaan ilman vaihtopaikkaa jääneille hakijoille. Mikäli vaihtopaikan saa jostakin hakukohteestaan, vaihtomaksua ei palauteta! Hae siis vain maihin, joihin olet valmis lähtemään.