Helsinki

Helsingin paikallistiimissä toimii neljä vaihtovirkailijaa ja neljä projektivirkailijaa. Toimintaa koordinoi paikallispuheenjohtaja, ja tiimiin voivat hakea kaikki LKS:n ja Thorax:n jäsenet.

Helsinki on hyvin suosittu kohde ulkomaisten vaihto-opiskelijoiden keskuudessa, ja vaihtarisesonki painottuu kesälle. Vaihtoonlähtijöitä on myös runsaasti. Vaihtojen lisäksi paikalliseen projektitoimintaan kuuluvat mm. nallelääkäritoiminta, seksuaaliterveyskoulutukset sekä mielenterveyskoulutukset. Lisäksi järjestämme usein teema-tapahtumia lääketieteen opiskelun, terveyden ja mielenterveyden saralla yhteistyössä LKS:n kanssa.

Paikallistoimintaan voi lähteä mukaan vaikkapa ryhtymällä kummiksi ulkomaalaiselle vaihtarille tai osallistumalla paikallisiin projekteihin. Nallelääkäriksi tai kouluttajaksi voi aina hakea vaikkei olisikaan ihan heti hihkua kansainvälistyä. Projekteista voi lukea lisää Projektit-osiossa.

Kaikesta toiminnasta tienaa vaihtopisteitä, jotka parantavat mahdollisuuksia lähteä vaihtoon!

Paikallistoiminta

Nallelääkäriksi : Lähde kaverin kanssa lievittämään päiväkotilaisten lääkärinpelkoa ja samalla saamaan hyvää kokemusta lasten kohtaamisesta.

Seksuaaliterveyskouluttajaksi: Käy koulutus ja lähde vetämään yläastelaisille oppitunteja seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä.

Mielenterveyskouluttajaksi: Käy koulutus ja lähde vetämään yläastelaisille oppitunteja mielenterveydestä.

Kummiksi: Auta vaihtaria orientoitumaan kampukseen ja paikallisiin tapoihin ja tutustu samalla toisen maan kulttuuriin (saat myös uuden ystävän!).

Majoittajaksi: Majoita vaihtari kuukauden vaihdon ajaksi, jaossa vaihtopisteiden lisäksi 300e majoitusmaksu.

Paikallisvirkailijaksi: Jos intoa riittää enemmänkin, kannattaa hakea FiMSIC-virkailijaksi (valitaan lokakuussa), jolloin pääsee toiminnan ytimeen pyörittämään vaihtoja ja projekteja!

Tapahtumiin osallistujaksi: Kaikista tapahtumista ja muusta ajankohtaisesta tiedotetaan sähköpostilistoilla ja somessa.

Kansainvälinen toiminta

Vaihdot: FiMSIC-vaihtoihin haetaan lokakuussa, ja virallisesta hausta ylijääneitä paikkoja voi kysellä ympäri vuoden. Lue lisää Vaihdot-osiosta!

Kansainväliset kokoukset: Vuosittain järjestetään paljon kansainvälisiä kokouksia ja projekteja mm IFMSAn kautta. Hae mukaan delegaatiksi edustamaan Suomea! Mm. GA, EuRegMe, Fino, Necse…

Tervetuloa mukaan!

Kysymyksiä ja viestiä voi lähettää aina osoitteeseen helsinki@fimsic.fi