Todistus vaihdosta

Vaihdon lopussa kohdemaan järjestö antaa todistuksen osallistumisesta IFMSA:n vaihto-ohjelmaan edellyttäen, että harjoitteluun osallistuminen on ollut aktiivista ja vastaanotettavan järjestön ohjeita on noudatettu. Pätevässä todistuksessa on oltava leima ja allekirjoitus ohjanneelta lääkäriltä/tutorilta sekä vastaanottavan järjestön vaihtovirkailijalta.

Allekirjoitusten saamiseksi vaihto-opiskelijan tulee täyttää Student’s Handbookia vaihdon aikana sekä sähköinen arviointilomakke (Evaluation Form, EF) IFMSA:n tietokannassa vaihdon jälkeen. Lisäksi todistuksen saamiseksi opiskelijan on täytynyt osallistua klinikan tai tutkimusryhmän toimintaan vähintään 80% vaihtoajasta (16 päivää). Jotkin kohdemaat voivat vaatia korkeampaa läsnäoloprosenttia.

Vaihto-opiskelijan on itse huolehdittava todistuksen saamisesta ennen paluuta Suomeen, sillä jälkikäteen ei todistusta eikä sitä korvaavaa dokumenttia ole mahdollista saada!

FiMSIC-vaihto on mahdollista saada hyväksytyksi opintoihin riippuen yliopistosta sekä laitoksesta, ja allekirjoitettu vaihtotodistus on tässä usein välttämätön. Ole hyvissä ajoin yhteydessä kyseisen alan professoreihin/kurssivastaaviin. FiMSIC-virkailijat auttavat lisää jos mielit saada vaihtosi hyväksiluettua opintoihisi.