FiMSIC

FiMSIC (Finnish Medical Students International Committee) on vuonna 1954 perustettu Suomen Medisiinariliiton ulkoasiainvaliokunta. FiMSIC edustaa suomalaisia lääketieteen opiskelijoita maailman lääketieteen opiskelijoiden kattojärjestössä IFMSA:ssa (International Federation of Medical Students Associations).

FiMSIC:llä on aktiivista toimintaa Suomessa kaikilla viidellä lääkispaikkakunnalla: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Tarjoamme suomalaisille lääketieteen opiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistyä, kehittää itseään lukuisten koulutuksiemme kautta sekä osallistua projektitoimintaamme niin paikallisesti kuin kansallisesti.

FiMSIC:n kautta lähtee vuosittain yli sata lääkisopiskelijaa harjoittelu- tai tutkimusvaihtoon kaikille maailman mantereille. Kansallisissa koulutusviikonlopuissamme sekä lukuisissa paikallistapahtumissamme tarjoamme koulutusta lääketieteen opinto-ohjelmassa vähemmän katetuista aiheista, kuten seksuaaliterveydestä, kehitysyhteistyöstä ja kansanterveydestä.

FiMSIC:n jatkuvista projekteista nallesairaala mahdollistaa opiskelijoille lapsien kohtaamisen ja lapsille lääkäripelkojen lieventymisen. S.U.L.L.E.-seksuaaliterveysprojektissa ylä-asteikäisten kanssa puhumme tabuina pidetyistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Tarkempaa tietoa löydät vaihdot- ja projektit -otiskoiden takaa.

Olemme IFMSA:n jäsenorganisaatio ja siten IFMSA:n toiminta määrittelee myös meidän toimintaamme. Vuonna 1951 perustetulla IFMSA:lla on jäsenorganisaatioita yli 130 maassa ja jäseniä sillä on yli miljoona. IFMSA:n toiminta jakautuu kuuden komitean alle, jotka edustavat harjoitteluvaihtoja, tutkimusvaihtoja, kansanterveyttä, lisääntymisterveyttä, ihmisoikeutta ja rauhaa sekä lääketieteen koulutusta. Tämän lisäksi IFMSA järjestää kansainvälisiä koulutuksia ja kokouksia eri puolilla maailmaa, sekä edustaa lääketieteen opiskelijoita erilaisissa kansainvälisissä organisaatioissa.

FiMSIC:llä on neljätoistahenkinen johtokunta sekä jokaisella lääkispaikkakunnalla noin kymmenhenkinen paikallistiimi. Kaikkien virkailijoiden tiedot löydät yhteystiedot-osiosta. Jokaisen lääketieteen opiskelijan ääni ja panos ovat meille tärkeitä. Innostu, jaa ideasi ja tule mukaan toimintaan!