Helsinki

Helsingin paikallistiimissä toimii neljä vaihtovirkailijaa, kaksi projektivirkailijaa, kaksi S.U.L.L.E.-vastaavaa ja Nalle-ylilääkäri. Toimintaa koordinoi paikallispuheenjohtaja, ja tiimiin voivat hakea kaikki LKS:n ja Thorax:n jäsenet.

Helsinkiin saapuu vuosittain noin 25 ulkomaista vaihtaria, painottuen kesälle, ja vaihtoonlähtijöitä on myös runsaasti. Vaihtojen lisäksi paikalliseen projektitoimintaan kuuluvat mm. nallelääkäritoiminta ja S.U.L.L.E.- koulutus. Lisäksi järjestämme usein teema-tapahtumia lääketieteen opiskelun, terveyden ja mielenterveyden saralla yhteistyössä LKS:n kanssa.

Paikallistoimintaan voi lähteä mukaan vaikkapa ryhtymällä kummiksi ulkomaalaiselle vaihtarille tai osallistumalla paikallisiin projekteihin. Nallelääkäriksi tai S.U.L.L.E.-kouluttajaksi voi aina hakea vaikkei olisikaan ihan heti hihkua kansainvälistyä.

Kaikesta toiminnasta tienaa vaihtopisteitä, jotka parantavat mahdollisuuksia lähteä vaihtoon!

Paikallistoiminta

Nallelääkäriksi : Lähde kaverin kanssa lievittämään päiväkotilaisten lääkärinpelkoa ja samalla saamaan hyvää kokemusta lasten kohtaamisesta.

S.U.L.L.E.-kouluttajaksi: Käy koulutus ja lähde vetämään yläastelaisille oppitunteja seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä.

Kummiksi: Auta vaihtaria orientoitumaan kampukseen ja paikallisiin tapoihin ja tutustu samalla toisen maan kulttuuriin (saat myös uuden ystävän!)

Majoittajaksi: Majoita vaihtari kuukauden vaihdon ajaksi, jaossa vaihtopisteiden lisäksi 200e majoitusmaksu.

Paikallisvirkailijaksi: Jos intoa riittää enemmänkin, kannattaa hakea FiMSIC-virkailijaksi (jotka valitaan lokakuussa), jolloin pääsee toiminnan ytimeen pyörittämään vaihtoja ja projekteja!

Tapahtumiin osallistujaksi: Kaikista tapahtumista ja muusta ajankohtaisesta tiedotetaan sähköpostilistojen ja Facebookin (mm. Rientoportaalia kannattaa seurata).

Kansainvälinen toiminta

Vaihdot: FiMSIC-vaihtoihin haetaan lokakuussa, ja virallisesta hausta ylijääneitä paikkoja voi kysellä ympäri vuoden. Kuukauden pituisten harjoittelu- ja tutkimusvaihtojen lisäksi voi myös hakea 2 viikon pituisia prekliinisiä vaihtoja Pohjoismaihin.

Kansainväliset kokoukset: Vuosittain järjestetään paljon kansainvälisiä kokouksia ja projekteja mm IFMSAn kautta. Hae mukaan delegaatiksi edustamaan Suomea! Mm. GA, EuRegMe, Fino, Necse…

Tervetuloa mukaan!

Kysymyksiä ja viestiä voi lähettää aina osoitteeseen helsinki@fimsic.fi