COVID-19 vaikutukset vaihtoihin

Ennen vaihtoon hakua:
Edellisen vuoden vaihdot jouduttiin valitsevan koronaviruspandemian vuoksi perumaan. FiMSIC noudattaa tautitilanteen osalta sekä kattojärjestö IFMSA:n että THL:n suosituksia. 
 
Olemme solmineet kuluvalle vaihtokaudelle sopimuksia normaaliin tapaan, mutta tällä hetkellä pandemiatilanteen vuoksi alkuvuoden vaihdot ovat poikkeuksetta peruuntuneet.
 
Tilanne elää koko ajan ja tulevaisuuden vaihtotilannetta on vaikea ennustaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että osa kesän ja syksyn vaihdoista olisi toteutumassa. Näissä tilanteissa vastaanottavilla mailla saattaa olla erillisiä vaatimuksia koronaan liittyen.
 
Harjoitteluvaihtoon lähtevät voivat myös itse seurata kohdemaansa tilannetta tästä taulukosta “Incomings” kohdasta.
 
Ennen vaihtoon lähtöä:
  • Kansalliset vaihtovirkailijat seuraavat kohdemaan tilannetta ja informoivat mahdollisista peruutuksista sähköpostitse.
  • Vaihdon peruuntuessa kohdemaan johdosta ennen lähtöä olet oikeutettu vaihtomaksun ja -pisteiden palautukseen.
  • Jos vaihto ei peruunnu kohdemaan puolesta, mutta koet vaihtoon lähtemisen mahdottomaksi tilanteen muuttumisen johdosta voit hakea johtokunnalta vaihtomaksun palautusta. Tällöin et ole automaattisesti oikeutettu vaihtomaksun palautukseen vaan johtokunta käsittelee tällaiset hakemukset tapauskohtaisesti.
Vaihdon aikana:
  • Seuraa COVID-19 tilanteen kehittymistä Suomessa ja kohdemaassa. 

Kaikissa ongelmatilanteissa ja mahdollisissa kysymyksissä ota yhteys paikallisvirkailijaasi sähköpostitse. Osoite on exchanges_kaupunki (a) fimsic.fi