M.U.L.L.E.-projekti

M.U.L.L.E. (Mielenterveydestä, Uskaliaisuudesta, Luonteesta, Lempeestä ja Elämästä) on FiMSIC:n uusi vertaiskasvatuksellinen mielenterveysprojekti, jossa tuntien pitämistä varten koulutetut lääketieteen opiskelijat pitävät pareittain mielenterveysaiheisia tunteja peruskoulun kahdeksasluokkalaisille nuorille. Tuntien tarkoituksena on keskustella mielenterveyteen liittyvistä aiheista yhdessä nuorten kanssa turvallisesti ja rennolla otteella erilaisia interaktiivisia metodeja hyödyntäen. Tunneilla pyritään rikkomaan mielenterveyteen liittyviä väärinymmäryksiä, tuomaan nuorille esille mielenterveyden kokonaisvaltaisuutta sekä käsittelemään eri aiheita mielenterveyden ympärillä kuten tunnetaitoja, sosiaalisen median vaikutusta, lähisuhdeväkivaltaa, stressin hallintaa ja kiusaamista. Tärkeä osa tunteja on myös nuorten opastaminen avun hakemiseen. Tuntien aiheita voidaan räätälöidä kohdekoulun toivomuksien mukaisesti. Projektin kehittämisessä FiMSIC on saanut asiantuntija-apua Pirkanmaan Mielenterveys ry:ltä.

M.U.L.L.E.-koulutusviikonloppu

M.U.L.L.E. toimii kaikissa Suomen lääkiskaupungeissa, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Kaupunkien tasolla projektia koordinoivat paikalliset M.U.L.L.E. -aluekoordinaattorit ja kansallisesti projektia koordinoi FiMSIC:n kansanterveysvirkailija (NPO). Lääketieteen opiskelijoille projekti tarjoaa mahtavan mahdollisuuden saada kokemusta nuorten kanssa työskentelystä, oppia mielenterveydestä ja päästä toteuttamaan merkityksellistä toimintaa hyvällä yhteishengellä. Projektiin liittyvä M.U.L.L.E. -koulutusviikonloppu järjestetään syksyisin ja sinne ovat tervetulleita osallistumaan kaikki lääketieteen sekä hammaslääketieteen opiskelijat ympäri Suomen. Koulutusviikonlopun tarkoituksena on tarjota opiskelijoille riittävät valmiudet lähteä pitämään M.U.L.L.E. -tunteja ja samalla syventää osallistujien osaamista mielenterveydestä.

Vuoden 2023 koulutus järjestetään lokakuussa Tampereella.

Lisätietoa M.U.L.L.E.-projektista saat paikallisilta M.U.L.L.E. -aluekoordinaattoreilta (mulle_kaupunki@fimsic.fi) tai FiMSIC:n kansalliselta kansanterveysvirkailijalta (npo@fimsic.fi).