Jäsenseurat

Suomen Medisiinariliitto ry:n jäsenseurat

 • Chiasma – Medisiinariseura Chiasma ry
 • FiMSA – Finnish Medical Student Association in Hungary
 • KuoLO – Kuopion lääketieteen opiskelijat
 • LKS – Lääketieteenkandidaattiseura
 • OLK – Oulun Lääketieteellinen Kilta
 • PuLSe – Puolassa lääketiedettä opiskelevat suomalaiset
 • RiSLO – Riian Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat
 • SMR – Suomalaiset Medisiinarit Ruotsissa
 • TaSLO – Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat
 • Thorax – Medicinarklubben Thorax
 • TLK – Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura
 • TLKS – Turun Lääketieteenkandidaattiseura

Alla kandiseurojen esittelyt:

Medisiinariseura Chiasma Ry

Medisiinariseura Chiasma ry on Venäjän federaation alueella opiskelevien ja sieltä valmistuneiden lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhdistys. Vuonna 1970 suomalaiset lääketieteen opiskelijat Leningradissa perustivat medisiinariseura Cortexin, jonka nimi muutettiin seuraavana vuonna Chiasmaksi.

Nykyään Chiasmaan kuuluu noin 15-20 jäsentä. Kaikki jäsenemme opiskelevat Pietarissa. Suurin osa meistä opiskelee Pavlovin Instituutissa (St Petersburg State I.P.Pavlov Medical University), mutta muutama jäsenistämme opiskelee Mechnikovin Instituutissa (North-Western State Medical University named after I.I. Mechnikov).

Chiasman ensisijainen tehtävä on yhdistää suomalaiset lääketieteen opiskelijat kollegiaaliseksi yhteisöksi opiskeluaikana ja sen jälkeenkin. Chiasma pyrkii myös aktiivisesti ylläpitämään suhteita Medisiinariliittoon ja Lääkäriliittoon Suomessa, sekä valvomaan opiskelijoidemme etuja opinto- ja sosiaalisissa asioissa Venäjällä.

Säännölliseen toimintaamme kuuluu yhteisön vuosi, syys- ja kevätkokoukset, hallituksen kokoukset ja mahdolliset koulutukset. Chiasma järjestää myös joka vuosi jo perinteeksi muodostuneet Chiasman Pikkujoulut. Muu toiminta liittyy pitkälti jäsenten omaan aktiivisuuteen, näistä esimerkkeinä Chiasman saunaillat, Paintball, jalkapalloilu jne.

FiMSA

FiMSA (Finnish Medical Student Association in Hungary ry) on Unkarissa lääketiedettä opiskelevien vuonna 2014 perustettu kandiseura. Unkarissa voi opiskella lääketiedettä englanniksi Budapestissä, Pécsissä ja Szegedissä ja jäsenistöömme kuuluu opiskelijoita kaikista näistä yliopistoista.

Lisäksi jäsenistöömme kuuluu muutama Unkarissa eläinlääketiedettä opiskeleva sekä Unkarin lähimaissa lääketiedettä opiskelevia suomalaisia, joilla ei ole omaa kandiseuraa.

FiMSA järjestää jäsenilleen koulutuksia, kokoontumisia ja erilaisia tapahtumia edistääkseen jäsentensä kasvua lääkäriksi, ammattitaitoa ja hyvinvointia. Vuosittain järjestämme kevät- ja syyskokouksien lisäksi koulutuksia, osallistumme Semmelweis-yliopiston karnevaaleihin ja muuhun toimintaan jäsenistön toiveiden mukaan. Ulkomailla opiskellessa suomalaisten yhteys korostuu ja meillä on tiivis yhteishenki.

Pyrimme toimimaan siltana eri yliopistoissa opiskelevien jäsentemme ja suomalaisten sekä kansainvälisten lääketieteen opiskelijajärjestöjen välillä.

http://fimsahungary.weebly.com/

Kuopion lääketieteen opiskelijat – KuoLO ry (Kuopio)

http://www.kuolo.fi/

Kalakukkokaupungin hurmaa

Lääkis Kuopiossa on varsinainen sulatusuuni, sillä ihmiset tulevat tänne opiskelemaan eri puolilta Suomea. Saattaakin olla, että Turun murre tulee alussa tutummaksi kuin savon huastaminen. Mutta mutta, kuutta vuotta Kuopiossa ei selviä kuulematta ihka aitoa savon murretta. Jos ei muualla niin torimummojen puheessa ainakin. Kuopion kaupunki rakentuukin tuon kuuluisan torin ympärille. Itse kaupunki on mukavan kokoinen, ja sieltä löytyy harrastusmahdollisuuksia moneen makuun. Varsinkin talviurheilumahdollisuudet ovat loistavat, sillä Kuopion korkeudella talvikin on jo ihan oikea talvi, eikä pelkkää loskaa. Välimatkat ovat kaupungissa siedettäviä, ja ainakin kesäaikaan kunto kasvaa fillaroidessa Kuopion – joskus mäkisiäkin – maastoja.

Myös opiskelija-asuntoja on hyvällä sijainnilla. Todennäköisesti aloitat Neulamäestä ja siirryt sieltä opintojen edetessä kohti Niiralaa ja keskustaa. Joka tapauksessa vehreä Savilahtea reunustava kampusalue sijaitsee näppärästi muutaman kilometrin päässä näistä alueista. Ensimmäinen vuosi kuluu pitkälti Snellmanian luentosaleissa, mutta hiljalleen opetus siirtyy uusiin ja viihtyisiin Medistudian ja kampusalueen vieressä oleviin yliopistollisen sairaalan tiloihin. Myös yöelämä huveineen on vilkasta Kuopiossa ja KuoLOlaiset näyttävät viihtyvän siellä hyvin, joskus ehkäpä liiankin hyvin.

KuoLO korjaa omansa!

Lääkärin ammatissa kollegiaalisuus on vahva ja siksi sitä aletaankin rakentamaan heti opintojen alusta lähtien. Kukaan ei jää Kuopiossa yksin, ei opiskelun eikä fuksipassin merkintöjen keräilemisen suhteen, sillä kurssikavereiden, ylempikurssilaisten ja varsinkin tuutoreiden ja KuoLOn hellässä huomassa aikansa viettäminen on kaikkea muuta kuin antisosiaalista puuhtaa. Ainejärjestön tarjoamat aktiviteetit pitävät huolen siitä, että kuolonkankeus ei pääse yllättämään! Bileitä, urheilua, kulttuuria ja varsinkin speksi on hurmannut KuoLOlaiset ja kuopiolaiset! Elämäsi odotetuimman kirjekuoren saavuttua voit opiskella lisää tulevasta elämästäsi Blastokystasta. Sitä odotellessa kannattaa muistaa: henki hyvänä, kanki kovana, KuoLO, KuoLO, hei hei hei!

Lääketieteenkandidaattiseura (LKS) r.y.

http://www.lks.fi/

Helsingissä opiskelevien medisiinareiden vuonna 1933 perustettu ainejärjestö LKS toimii monin tavoin jäsentensä edunvalvojana, opintojen kehittäjänä ja viihdyttäjänä. Seuran jäsenet toimivat aktiivisesti tiedekunnassa ajaen opiskelijoiden etuja eri hallintoelimissä. Opiskelijoille järjestetään vuosittain lukuisia koulutuksia ja illanviettotapahtumia. Seurassa toimii aktiivisena parikymmentä harraste- ja urheilukerhoa aina kuorotoiminnasta jalkapalloon. Yhteishenki pitkien opiskelupäivien ohella tiivistyy Mediomilla, jotka ovat lääketieteen, hammaslääketieteen- ja eläinlääketieteen opiskelijoille vuokrattavia asuintiloja Ruskeasuolla ja Tilkassa lähellä Meilahden kampusaluetta, jossa suurin osa opiskelusta tapahtuu. Kandiseura omistaa Suomen vanhimman lääketieteellisiä kirjoja julkaisevan kustantamon, Kandidaattikustannus Oy:n.

Jäsenistölle tuttu paikka on Euphoria, kerhotila jonka sijainti on virkistävässä merituulessa Sörnäisessä. Itseään pääsee opintojen ohella toteuttamaan myös speksissä ja iso osa opiskelijoista osallistuukin speksitoimintaan opiskeluaikanaan. Lopputalvi huipentuu elegantteihin ja railakkaisiin vuosijuhliin.

Oulun Lääketieteellinen Kilta (OLK) ry

http://www.olk.fi/

Oulun Lääketieteellinen Kilta ry on vuonna 1960 perustettu oululaisen lääketieteen opiskelijan edunvalvoja, jonka jäseneksi kutsutaan kaikki Oulun Yliopistossa lääketiedettä opiskelevat. Edunvalvontaa tehdään niin opintojen, ammattiasioiden kuin vapaa-ajankin suhteen. Lisäksi killan harrastetoiminta on laajaa – joka näkyy suuressa määrässä erilaisia harrasteryhmiä. Kilta järjestää myös lääkärin ammatista unelmoiville valmennuskurssin yhteistyössä Kandidaattikustannuksen kanssa. OLK:n rakasta kiltataloa Walhallaa vuokrataan myös ulkopuolisille. Myös juhlia järjestetään vuoden aikana useita, mm. itsenäisyyspäivän bileet “itsarit”, Kaamoskarit helmikuussa, joihin jokainen kurssi tekee oman videon sekä tietysti vuosijuhlat.

PuLSe Ry – Puolassa lääketiedettä opiskelevat suomalaiset

 

 

RiSLO ry

http://www.rislo.fi

Riian Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry RiSLO on vuonna 2012 perustettu Riiassa, Latviassa, lääketiedettä ja hammaslääketiedettä opiskelevien suomalaisten ainejärjestö. Riiassa lääketieteen opetusta tarjoaa kaksi yliopistoa: Riga Stradins Univertsity ja University of Latvia. Hammaslääketieteen opetusta tarjoaa edellä mainituista yliopistoista vain Riga Stradins University. Opetus yliopistoissa toimii perinteisen lääketieteen opetuksen muodossa, joka koostuu luennoista ja käytännön opetuksesta.

Yhdistys järjestää koulutusta, juhlia ja urheilutapahtumia, sekä toimii jäsenistönsä edunvalvojana opinnolisissa ja ammatillisissa asioissa. RiSLO on Suomen Medisiinariliiton jäsen.
Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on tukea ulkomailla opiskelua tarjoamalla jäsenille lämmin ja monipuolinen yhteisö niin opiskeluaikana kuin sen jälkeenkin. RiSLO:n jäsenmäärä vuonna 2012 on noin 30. Rekisteröidyn yhdistyksemme virallinen kotipaikka on Helsinki.

SMR ry

Suomalaiset Medisiinarit Ruotsissa (SMR) on vuonna 1982 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Ruotsissa lääketiedettä opiskelevat suomalaiset lääketieteellisiä tarkoitusperiä varten sekä pitää yhteyttä Suomen lääkintäviranomaisiin ja medisiinariseuroihin. SMR:llä on jäsenistöä jokaisessa lääketieteellisessä tiedekunnassa, joita on seitsemällä paikkakunnalla: Tukholmassa, Uppsalassa, Örebrossa, Lundissa, Göteborgissa, Linköpingissä ja Uumajassa. Eniten suomalaisopiskelijoita on Tukholmassa ja Uppsalassa, jonne ovat syntyneet myös omat paikallisyhdistykset Koitus ja Medulla.

TaSLO

http://www.ut.ee/taslo/

Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat (TaSLO) ry. on yksi suurimmista ulkosuomalaisten lääketieteen opiskelijoiden kandiseuroista. Tehtävänämme on ylläpitää kollegiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä ajaa jäseniemme etuja opinnollisissa ja edunvalvonnallisissa asioissa. Tartossa suomalaiset lääketieteenopiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jonka yhteishenki on mainio. TaSLO järjestää jäsenilleen läpi vuoden tapahtumia, info-tilaisuuksia ja tempauksia. Kandiseuramme julkaisee myös kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää kandilehteä, Caput Lignumia. Teemme yhteistyötä Tarton yliopiston sekä virolaisten oman kandiseuran kanssa, joiden kanssa jaamme myös toimistomme. Toimistossamme toimii myös jäsenillemme suunnattu pieni kirjasto. Aktiivinen toimintakautemme huipentuu kandiseuramme marraskuisiin vuosijuhliin. Kaudella 2012 jäseniä meillä on 113. Jäseniämme on pääasiallisesti Virossa lääketiedettä opiskelevat suomalaiset opiskelijat, mutta otamme liitännäisjäseniksi myös muita lääketieteen ja hammaslääketieteen suomalaisia opiskelijoita, joilla ei ole opiskelumaassaan omaa kandiseuraa.

Medicinarklubben Thorax r.f.

http://www.thorax.fi

Medicinarklubben Thorax r.f. är ämnesföreningen för medicine-, odontologie- och veterinärmedicinestuderande vid Helsingfors universitet, grundad år 1931. Medlemsantalet överstiger 200 och föreningens språk är svenska.

Till vår centrala verksamhet hör ordnandet av olika slags evenemang för våra medlemmar och bevakandet av våra medlemmars intressen inom studieärenden. Thorax högsta beslutsfattande organ är månadsmötet, där alla klubbens ordinarie medlemmar har rösträtt. Medicinarklubbens styrelse ansvarar för verksamheten och funktionärerna står för ordnandet av program.

Thorax har Finlands äldsta spextradition, som föddes år 1952. Ett nytt spex uppförs årligen. Spexet engagerar en stor del av våra medlemmar och bidrar till att skapa den goda kamratandan och stämningen som råder på klubben.
Thorax är en hjärtlig förening som lever och mår bra!

Thorax on Helsingin Yliopiston yhteydessä toimiva lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen opiskelijoiden ruotsinkielinen ainejärjestö. Thorax järjestää monipuolista ohjelmaa jäsenilleen ja valvoo jäseniensä etuja opintoasioissa. Jäsenmäärämme ylittää 200. Thoraxin speksi on Suomen perinteikkäin, speksiperinteemme sai syntynsä vuonna 1952.

Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseura (TLK RY)

http://www.tampereenkandit.fi/tlk

TLK on pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin helmoissa toimiva, Suomen Medisiinariliittoon kuuluva ainejärjestö. Perinteitäkin on, ehtihän TLK vuonna 2012 juhlimaan jo neljän vuosikymmenen menestyksekästä toimintaa. Seura perustettiin heti samana päivänä lääketieteen opetuksen käynnistyttyä Tampereella. Ensimmäiset orientaatioluennot pidettiin nykyisen Koukkuniemen vanhainkodin tiloissa, ja tarinan mukaan niiden välissä sai alkunsa myös ainejärjestömme.

Yli neljänkymmenen vuoden jälkeen järjestö on edelleen voimissaan. Tampere on oikea kameleontti kaupungiksi, ja erinomainen kohde opiskelijoille. Suomen itsenäistymisen jälkeisinä verisinä vuosina ratkaisua punaisten ja valkoisten sodalle etsittiin kaduiltamme. Vanhojen rakennusten seinistä löytyy edelleen arpia kuularuiskujen jäljiltä. Meillä on suomen paras huvipuisto, kansainvälinen lentokenttä ja lyhyet välimatkat joka suuntaan takaava keskeinen sijainti.

Kaupin metsissä toimiva TLK on virkeä ainejärjestö, jolla on aktiivinen jäsenistö, runsaasti harrasteyhdistyksiä ja oma valmennuskurssi. Erilaisia juhlia ja muita tilaisuuksia järjestetään omalla Amos-klubillamme, joka on myös ulkopuolisten vuokraajien suosiossa. Tampereella lääketieteen opetus perustuu Problem Based Learning (PBL) -malliin, jossa ulkoaopettelun rinnalla opiskelijan omiin oivalluksiin perustuvat opetustekniikat rakentavat pohjaa oppimiselle.

Turun Lääketieteenkandidaattiseura (TLKS) ry

http://www.tlks.fi/

Turun Lääketieteenkandidaattiseura (TLKS) ry on Turun yliopiston lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö. TLKS on perustettu vuonna 1946, jäseniä seuralla on tällä hetkellä vajaa 900.

TLKS tarjoaa jäsenilleen elämyksiä, edunvalvontaa ja palveluita. Seuran toiminnan tarkoituksena on yhdistää medisiinarit aktiiviseksi ja kollegiaaliseksi yhteisöksi opiskeluvaiheessa sekä valmistumisen jälkeenkin.

TLKS:llä on oma toimistonhoitaja laitosrakennus Medisiinnalla. Medisiinalla toimii myös opiskelijaruokalamme Candio, joka tarjoaa lounasta ja kahvia jäsenistölle sekä Medisiinan opetushenkilökunnalle. TLKS:n omistama kerhohuoneisto Tivoli sijaitsee Uudenmaankadulla.

Seuran tiedotuslehti, Booster, ilmestyy kymmenisen kertaa vuodessa. Booster tarjoaa tietoa ajankohtaisista asioista sekä seuran jäsenille mahdollisuuden julkaista omia kirjoituksiaan.

TLKS:n toiminnan rungon muodostavat ylimpänä päättävänä elimenä neuvosto, hallitus, lukuisat virkailijat ja toimihenkilöt, kahdeksan työntekijää sekä toimikunnat ja harrastekerhot. TLKS on Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys sekä Suomen Medisiinariliiton jäsen.