Nallesairaala

Nallesairaalassa lääketieteen opiskelijat hoitavat sairastuneita leluja, joita lapset tuovat vastaanotolle. Tarkoituksena on vähentää lasten lääkäripelkoa ja antaa lääketieteen opiskelijoille kokemusta lasten kanssa toimimisesta. Nallesairaala on yksi vanhimmista FiMSIC:n projekteista ja ympäri maailmaa lääketieteen opiskelijat järjestävät samanlaista toimintaa monissa maissa.

Suomessa nallelääkärit toimivat kaikissa lääkiskaupungeissa eli Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Nallesairaaloita järjestetään vierailemalla päiväkodeissa sekä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin.

Projekti on erittäin suosittu niin siinä toimivien medisiinareiden kuin siihen osallistuvien päiväkotien sekä lapsien mielestä. Kaikki opiskelijat vuosikurssiin katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Myös päiväkotien puolelta yhteydenotot ovat tervetulleita, mikäli kiinnostusta saada nallelääkärit vierailulle löytyy.

Paikallisesti nallesairaalatoiminnasta vastaavat kussakin kaupungissa nallesairaalakoordinaattorit ja kansallisesti FiMSIC:n kansanterveysvirkailija. Yhteyttä voit ottaa FiMSIC:n kansanterveysvirkailijaan: npo (at) fimsic.fi.