Vaihdon suorittaminen

Täältä löydät käytännön infoa vaihdon suorittamisesta ulkomailla:

Ennen vaihtoa

Vaihto-opiskelija on täysin itse vastuussa matkansa suunnitteluista ja lentolippujen varauksista. Monet maat ovat erittäin tarkkoja vakuutusten suhteen, joten on huolehdittava, että matka- ja sairasvakuutukset ovat asianmukaisesti kunnossa. Tämä koskee myös mahdollisia liitteitä, joiden palauttaminen on sovittu tehtäväksi vasta vaihtomaahan saapumisen yhteydessä (esim. MRSA-testi).

Mikäli kohdemaahan tarvitaan viisumi, tulee kohdemaan suurlähetystöön tai konsulaattiin olla yhteydessä jo hyvissä ajoin. FiMSIC-vaihto-opiskelijat ovat kohdemaassa virallisesti turisteina, joten työ- tai opiskelulupia ei tarvitse anoa. FiMSIC:n kansalliset virkailijat voivat auttaa viisumiin liittyvissä kysymyksissä.

Vastaanottavassa maassa on jokaiselle vaihto-opiskelijalle yhteyshenkilö, jonka kanssa tulee sopia saapumiseen liittyvistä yksityiskohdista ja muista vaihtoon liittyvistä käytännön asioista. Yhteyshenkilön tiedot löytyvät hyväksymiskirjeestä (CA). Yhteyshenkilöön on hyvä olla yhteydessä hyvissä ajoin.

Mukaan vaihtoon

Useimmiten valkoinen lääkärintakki, stetoskooppi ja sisäkengät ovat tarpeellisia. Erityisvaatimukset tulee tarkastaa kohdemaan vaihtosäännöistä tai niistä voi kysyä kohdemaan osoittamalta kummilta/contact personilta..

Student’s handbook

Vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat mukaansa vihkon nimeltä Student’s Handbook. Siinä on lyhyesti esitelty IFMSAn ja FiMSICin vaihtotoimintaa. Vihkoon merkitään opittuja asioita, arviointeja ja odotuksia sairaalaharjoittelusta vaihdon alussa, puolivälissä ja lopussa. Näistä on tarkoitus keskustella yhdessä valvovan lääkärin kanssa. Lisäksi vihkossa on tilaa merkinnöille klinikassa ja valvovan lääkärin loppuarvioinnille. Täytetty Student’s Handbook on suurimmassa osassa maista edellytys virallisen vaihtotodistuksen saamiselle.  Lisäksi hyvin täytettyä Student’s Handbookia voit hyödyntää koettaessasi hyväksyttää vaihtoasi opintoihisi.

SCOPE Students’ Handbook

SCORE Students’ Handbook