S.U.L.L.E.-projekti

S.U.L.L.E. (Seksuaalisuudesta, Unelmista, LemmenLeikeistä ja Ehkäisystä) on vertaiskasvatus- ja seksuaaliterveysprojekti, jonka puitteissa lääketieteen opiskelijat käyvät pitämässä 2-3 hengen ryhminä seksuaalikasvatustunteja peruskoulun yläluokkalaisille nuorille. Tiukan valistuksen sijaan tunneilla pyritään herättämään keskustelua ja käsitellään seksuaalisuuteen liittyviä asioita varsin monelta kannalta ja rennolla otteella. Projektin toiminnan kantavia teemoja ovat seurustelu ja tunteet, seksitaudit ja niiltä suojautuminen, seksuaalinen mielihyvä sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus.

Projekti toimii kaikissa Suomen lääkiskaupungeissa, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa, ja sen toimintaa koordinoi FiMSIC:n kansallinen seksuaaliterveysvirkailija (NORA). Lääketieteen opiskelijoille projekti tarjoaa laadukkaita koulutuksia (tärkeimpänä kansallinen koulutusviikonloppu syksyisin), mahdollisuuden harjoitella nuorten kanssa työskentelyä ja arkaluontoisista asioista keskustelua kouluvierailuilla sekä hauskoja tapahtumia leffailloista aina kansainvälisiin kokouksiin. S.U.L.L.E. –projekti on tunnettu, pidetty ja vakiintunut osa FiMSIC:n toimintaa, ja myös yhteistyökouluilta olemme saaneet hyvin positiivista palautetta projektin toiminnasta.

S.U.L.L.E.-koulutusviikonloppu

Vuosittain järjestetään S.U.L.L.E.-seksuaaliterveysprojektien uusien vertaiskasvattajien koulutusviikonloppu. Kaikille lääketieteen opiskelijoille avoin koulutus tarjoaa riittävät valmiudet lähteä vetämään seksuaalikasvatustuntia yläkouluikäisille yhdessä 1-2 muun lääkisopiskelijan kanssa. Koulutuksessa opitaan S.U.L.L.E.-tunneilla keskustelun herättäjinä käytetyt vuorovaikutteiset metodit sekä keskustellaan monipuolisesti seksistä, seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä. Esiin nostettavia teemoja ovat mm. seurustelu ja tunteet, seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuus, seksuaalinen nautinto, riskikäyttäytyminen sekä seksitaudit ja ehkäisy. Työskentelytapoina koulutuksessa ovat asiantuntijaluennot, ryhmäkeskustelut ja erilaiset osallistavat ryhmämenetelmät.

S.U.L.L.E.-koulutusviikonloppu on kaksipäiväinen (la-su) ja sen paikka vaihtelee vuosittain. 

Vuoden 2023 koulutus järjestetään huhtikuussa Oulussa.

Lisätietoja saat paikalliselta S.U.L.L.E.-/seksuaaliterveysvirkailijaltasi (LORA) tai FiMSIC:n kansalliselta seksuaaliterveysvirkailijalta (NORA, nora (a) fimsic.fi). Seuraa myös oman kaupunkisi paikallistiedotteita sekä FiMSIC:n facebook- sekä instagram-sivuja.